На 28 март 2024 г. в гр. София се сключи Меморандум за сътрудничество между Комисията за защита на личните данни и Националния съюз на трудово-производителните кооперации (НС на ТПК) на Република България. Документът бе подписан от ръководителите на двата органа – Венцислав Караджов, председател на КЗЛД и доц. д.н. Владислав Лазаров, председател на НС на ТПК.

Отчитайки общите интереси и приложно поле на работа, председателите на двата органа изразиха желание за сътрудничество и договориха обмен на експертен опит, изготвяне на подходящи форми за насърчаване на партньорството и представяне на резултатите от него, както и създаване на  работни групи с участие на общи екипи в разработване на проекти, включително и такива по програмите на ЕС. Меморандумът предвижда съвместно участие в изследователски проекти, проучвания, конференции, семинари и други инициативи.

С подписването на Меморандума двете страни се ангажират да защитават взаимните си интереси по него и да гарантират добросъвестно и цялостно изпълнението на договореностите, както и на конкретни договори за партньорство, сключени въз основа на това споразумение.

Меморандумът за сътрудничество бе подписан за срок от пет години.

 

29.03.2024 г.

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *