Онлайн конференция за енергиен преход на мрежата weTHINK

Австрийската мрежа weTHINK организира на 16 октомври онлайн конференция за тема “Енергиен преход”, 10:00 – 13:00 ч. (централноевропейско време).

Събитието ще се фокусира върху Стратегията на ЕС за преход към въглердононеутрален енергиен сектор. Отчитайки институционалните промени на ниво ЕС, приносът на ГД „Енергетика“ с основно изказване в програмата на събитието, ще бъде отлична възможност да получите повече информация от първа ръка за очакваните промени в Европейската зелената сделка.

Можете да се регистрирате на следния линк: https://info.wethink.eu/wethink-yearly-events/energy-transition-16-oct-24/. Участието е безплатно.

Предварителен дневен ред: https://info.wethink.eu/wethink-yearly-events/energy-transition-16-oct-24/.

Основният доклад е на тема „Стратегия на ЕС за европейски енергиен сектор без CO2“, с лектор от ГД “ЕНЕРГЕТИКА”. Предвидена е дискусия с председателя на дирекцията.

Ще бъдат представени презентации за състоянието на индустрията: споразумения за закупуване на електроенергия (СИЕ) за енергоемки отрасли, намаляване на емисиите на CO2 от мрежи с комбинирано производство на топлинна енергия и електроенергия и P2H, производство на електроенергия от биомаса, чисто електричество от отпадъчна топлина, системи за енергиен мениджмънт и др.

Предвидена е панелна дискусия за стратегическите, правни, политически, административни и икономически предизвикателства и решения за подобряване на енергийния преход.

weTHINK е платформа, обединяваща заинтересовани страни (търговски камари, съвети за устойчиво строителство, университети, международни организации, асоциации на инженери и общини, консултанти, доставчици на интелигентни и цифрови решения) за разработване на решения и подобряване на обмена на знания по отношение на устойчивостта в публичните инфраструктурни проекти в Европа. Информация за партньорите на мрежата тук.

/ДК/

/МБ/

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *