BCCCIBCCCI

На 21-22.03.2016 г. Постоянната комисия по педагогически науки и социални дейности към Националната агенция за оценяване и акредитация организира семинар на тема: „Актуално състояние, проблеми и перспективи за развитие и утвърждаване на педагогическите специалности, през фокуса на акредитационните процедури”.

В семинара участваха представители на РУ „Ангел Кънчев”, СУ „Св.Климент Охридски”, ШУ „Епископ Константин Преславски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, Тракийски университет – Стара Загора, ЮЗУ „Неофит Рилски”, Бургаски свободен университет, Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, НСА „Васил Левски” и АМТИИ – Пловдив.

Акценти бяха поставени върху:

–  Положителните практики и проблеми, свързани с резултатите от осъществените програмни акредитации по професионалните направления: 1.1 “Теория и управление на образованието”; 1.2 “Педагогика” и 1.3 “Педагогика на обучението по…. ”.

–  Обликът на професионалната квалификация „Учител”;

–  Акредитация на дистанционната форма на обучение;

– Проблеми, опит и перспективи на чуждоезиковото обучение във висшите училища, с цел повишаване на мобилността на студентите и преподавателите.

В хода на дискусията бяха анализирани типични грешки при оформяне на докладите – самооценка, характера на доказателствените материали, свързани с отделните критерии в оценъчната скала. Направени бяха важни уточнения и предложения за оптимизиране на работата на експертните групи. Очертани бяха перспективи за бъдещо сътрудничество, което би подпомогнало утвърждаването на специалностите в различните висши училища, в синхрон с общоевропейските и национални стандарти.

IMG 7731 1 IMG 7728 1

                      IMG 7773 1 IMG 7715 1

IMG 7780 1

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *