06.08.2024 г.

СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВОТО МЕЖДУ БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ И КАНАДСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ

Част от партньорската програма на двете организации е изграждане на сътрудничество между академичните институции и общности.

Програмата има за цел повишаване капацитета на БЧК за справяне със здравни рискове при бедствени и кризисни ситуации – пандемии, бедствия, мигрантски натиск и др.

По време на посещението в България на доц. д-р Дан Декълбаум, кодиректор на Университета “Макгил” в Монреал, Канада и д-р Салим Сохани, кодиректор на Департамента по спешно здравеопазване в Канадския Червен кръст (КЧК), се запознаха с дейностите на БЧК, с акцент върху обученията по първа помощ, психо-социална подкрепа, закрила, равнопоставеност и включване, а също и опита на доброволните формирования, свързани с превенция и подпомагане при бедствия и кризи, COVID 19, наводнения, подпомагане на уязвими групи в България и работа с мигранти

Партньорската програма предвижда изграждане и обучение по различни модули на мобилни здравни екипи с цел да се разширят възможностите за реакция в извънредни ситуации за общественото здраве, извършване на дейности свързани с превенция, насочване и оказване на помощ на засегнати от бедствия и кризи. При необходимост, те ще подпомагат дейността на държавните органи, институции и местни структури (МЗ – РЗИ,МВР – ГД„ПБЗН“ и др.) и ще координират действията си с тях.

Гостите посетиха областната организация на БЧК в гр. Пловдив, проведени бяха срещи с ръководството на Медицинския университет и посетиха модерния Симулационен център и Спешното отделение на Университетската многопрофилна болница „Свети Георги“ в Пловдив.

Обсъдени бяха възможности и идеи за обмяна на опит в редица направления и развитие на сътрудничество с Университета “Макгил”, Канада, както по отношение на съвместни дейности на БЧК и КЧК, така и извън него.

 

Повече за проекта и посещението на представителите на Канадския Червен кръст – вижте в предаването 0=AZUjDeUvrueUcxfiqxOUb7rSH4Yd2C9zml_THao4uIcbvnHAEslsjExG7rKbBSQukznnAOMXY2JR5N__nhMqX12-Y0vmO6tKSUGke5CkQ1C1XHrTtxaPhLtE0TNOdxzY-y-T4ekw___Vgohe0o1oXH5Us1rJQyaalv2HGyc7nmyIsA&__tn__=-]K-R” role=”link” tabindex=”0″>Социална Мрежа на 0=AZUjDeUvrueUcxfiqxOUb7rSH4Yd2C9zml_THao4uIcbvnHAEslsjExG7rKbBSQukznnAOMXY2JR5N__nhMqX12-Y0vmO6tKSUGke5CkQ1C1XHrTtxaPhLtE0TNOdxzY-y-T4ekw___Vgohe0o1oXH5Us1rJQyaalv2HGyc7nmyIsA&__tn__=-]K-R” role=”link” tabindex=”0″>NOVA News

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *