Най-новият стил на New Holland: По-голям хидравличен капацитет, нов избор на преден мост, фабрично монтирани товарачи, пълна свързаност и функции за насочване

Гамата трактори New Holland T5 Dual Command, която се състои от пет модела от 80-117 к.с., задвижвани от 3,6-литрови четирицилиндрови двигатели FPT F36, получи нов облик и придоби нови функции, с поредица от актуализации, предназначени да подобрят производителността и комфорта на оператора.

Пълната гама Utility ще следва същия път и ще бъде публично показана в края на 2024 г.

Подобрен капацитет за повишена производителност

Обновеният T5 Dual Command се предлага с по-широко предлагане на задни гуми и избор от предни мостове – стандартен агрегат за по-лека работа и тесни приложения или нов HD мост за трактори, които се очаква да изпълняват тежкотоварни и интензивни полеви задачи. В допълнение, опцията за преден мост SuperSteer™, уникална за New Holland, се отличава с ъгъл на завиване от 76° за допълнително подобряване на маневреността и производителността при тесни завои в края на полето, малки полета и във ферми. Междуосието от 2,35 м съчетава тази маневреност със стабилност.

Тракторите, оборудвани със стандартен преден мост, се възползват от 20% увеличение на капацитета на кормилното управление под товар за по-бързи завои, докато по-здравата HD ос увеличава допустимото брутно тегло на автомобила до 7 000 кг.

Когато са оборудвани с 38-инчови задни гуми, тракторите T5 съчетават висок просвет от 480 мм и ниска обща височина под 2,67 м, минимизирайки риска от увреждане на реколтата и увеличавайки максимално достъпността на сградата.

Моделите T5 Dual Command също получават увеличение на капацитета на повдигане отзад от 7% до 4,700 кг, докато новата хидравлична помпа 82 л/мин осигурява 30% повече хидравличен поток за бързо зацепване на въртящия инструмент и бързо време за цикъл на товарача.

 

Повече технологии, съчетани с повече комфорт

Трансмисията в новите модели T5 Dual Command е утвърдената Dual Command 24F/24R единица, с четири скорости, три обхвата и двустепенно превключване на мощността, плюс електронна совалка.

Новото автоматично заключване на диференциала и автоматичното 4wd задействане на моделите T5 Dual Command опростяват завоите в края на полето, докато новият преден силоотвал на мокрия диск осигурява повече комфорт и гъвкавост.

Външно новите трактори T5 се отличават със свеж стил с нови предни и странични решетки плюс нови стикери, съответстващи на тези на други наскоро актуализирани машини на New Holland. Новият U-образен ауспух осигурява безпрепятствено виждане напред, докато подобрените работни светлини и фарове с опционален пакет LED светлини подобряват видимостта и безопасността на полето и на пътя, а има и нови “характерни” LED светлини.

Тракторите T5 Dual Command се възползват от механичното окачване на кабината Comfort Ride за по-плавно каране в полето и на пътя. Тези модели разполагат и с нов цифров инструментален клъстер с преработен дизайн, който прави информацията по-лесна за четене.

С нарастващото търсене сред собствениците на трактори за същите стандарти на технологията за прецизно земеделие, установени в моделите с по-висока мощност, новите модели T5 Dual Command могат да бъдат оборудвани с телематика и пълен набор от технологии за прецизно земеделие, включително автоматично насочване, терминал IntelliView 12 със сензорен екран и връзка с инвентар ISOBUS клас 2. Мониторингът на машините в реално време, включително точно местоположение и работно състояние, плюс дистанционно наблюдение на дисплеите в кабината и визуализация на агрономическите слоеве от данни могат да се управляват за множество машинни гами чрез платформата New Holland FieldOps, достъпна по целия свят.

За всички модели се предлага гама от напълно интегрирани товарачи, предназначени за трактори T5. Комбинирайки максимална видимост с компактни размери, има самонивелиращи се и несамонивелиращи се версии, с автоматично заключване на трактора, със или без амортисьори за меко возене и трета функция. Всеки товарач може да бъде фабрично монтиран или поръчан отделно за монтаж от дилъра.

Моделите T5 разполагат с Dynamic StartStop, който изключва трансмисията при натискане на педалите на спирачката, намалявайки умората на оператора по време на работа на товарача и маневриране в двора. Работата на товарача е допълнително подобрена от нов ергономичен джойстик за товарач с бутони за управление на совалката напред-назад, което позволява на операторите да управляват трансмисията и функциите на товарача интуитивно с една ръка, докато се фокусират върху задачата за товарене.

Тракторите T5 Dual Command могат да бъдат оборудвани и с адаптивно кормилно управление CustomSteer, което позволява броят на завъртанията на волана спрямо ъгъла на завиване да се регулира според задачата, функция, особено подходяща за приложения на товарачи, за максимална прецизност на движението.

Официалното първо публично представяне на новия T5 ще бъде на изложението Sommet de l’élevage във Франция (1-4 октомври 2024 г.), като първите бройки ще пристигнат при дилърите на New Holland през 2025 г.

 

new-holland3

Пълната гама самоходна и прикачна земеделска и строителна техника New Holland може да бъде намерена в ИНТЕРАГРИ България, единствен официален вносител на марката за страната. За контакти: 0700 46 666 и www.interagri.bg.

 

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *