Директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ), Мила Ненова, осъществи тридневно работно посещение в гр. Истанбул, Турция. В програмата участва и г-н Венцеслав Петров, икономически съветник към Генералното консулство на България.

На 27 юни г-жа Ненова участва във форума „Втора среща на върха за софтуер и глобализация“, организиран от турската Асоциация на софтуерните индустриалци (YASAD). Тя изнесе презентация за инвестиционния климат в България и постигнатите успехи в сферата на иновациите и високите технологии. На събитието присъстваха и представители на подобни институции от Германия, Азербайджан и Турция.

По време на форума, Ненова проведе работни срещи с потенциални турски инвеститори, създавайки предпоставки за реализиране на бъдещи инвестиционни проекти в България.

На 28 юни г-жа Ненова посети производствената база на турската компания „Саркуйсан“ в гр. Гебзе. Ръководителите на компанията разказаха за своите инвестиционни проекти в България. Тя предостави и информация относно насърчителните мерки и необходимите действия за осъществяването на тези проекти.

Работното посещение продължи със среща в офиса на Съвета за външноикономически отношения (DEİK) по инициатива на Турско-българския бизнес съвет. Българската делегация, включваща г-жа Ненова и представителите на Генералното консулство – Теодора Таскова, аташе по туризма, и Венцеслав Петров, икономически съветник, обсъди с турската страна конкретни действия за популяризиране на България сред турските бизнес среди. Г-жа Ненова направи презентация относно условията за бизнес в страната и насърчителните мерки, които компаниите могат да ползват.  Двете страни обсъдиха идея за организиране на двустранен бизнес форум в Истанбул до края на годината, целящ развитието на търговските отношения и увеличаването на двустранния стокообмен.

Посещението на директора на БАИ в Истанбул завърши с конкретни идеи за бъдещо сътрудничество и инвестиционни проекти, които ще укрепят икономическите връзки между България и Турция.

Награда за Мила Ненова от Асоциация на софтуерните индустриалци (YASAD).

ръководство на турската компания „Саркуйсан“

Производствената база на турската компания „Саркуйсан“ в гр. Гебзепроизводствената база на турската компания „Саркуйсан“ в гр. Гебзепроизводствената база на турската компания „Саркуйсан“ в гр. Гебзе

Презентация и среща в офиса на Съвета за външноикономически отношения (DEİK) среща в офиса на Съвета за външноикономически отношения (DEİK)

среща в офиса на Съвета за външноикономически отношения (DEİK)Съвета за външноикономически отношения (DEİK) по инициатива на Турско-българския бизнес съвет.

 

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *